edambaNa redovitoj godišnjoj konferenciji „2019 EDAMBA Annual Meeting & General Assembly“ održanoj na Sveučilištu Oxford Brookes (UK) od 1. do 3. rujna 2019. godine, a nakon postupka evaluacije i prilagodbe standardima, doktorski studij „Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu“ (PETU) Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je primljen u članstvo udruženja EDAMBA – European Doctoral programs Association in Management & Business Administration.

 

EDAMBA je međunarodna neprofitna organizacija koja u ovom trenutku djeluje u 26 zemalja i okuplja 68 sveučilišta, nositelja programa doktorskih studija u Europi i svijetu. Njezina je misija razvoj zajedničkih ideja, vrijednosti, evaluacijskih kriterija, standarda i praksi kako bi se prosudila i povećala kvaliteta doktorske izobrazbe, kroz razmjenu iskustava i suradnju unutar globalne mreže.

Članovi EDAMBA-e vrednuju se prema kriterijima koji su sadržani u dokumentu pod nazivom European Code of Practice for Doctoral Studies in Management and Business.

EDAMBA svake godine bira i nagrađuje najbolje doktorske disertacije, te organizira EDAMBA Summer Research Academy. EDAMBA je članica Equal mreže te AACSB International—The Association to Advance Collegiate Schools of Business.

 

2019 edamba