U ”Akvariju” na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je svečanost dodjele državnog odličja Odrine della Stella d’Italia (Red zvijezde Talijanske Republike) professoru emeritusu Sveučilišta u Rijeci Vidoju Vujiću i predstavljanje monografije”Ljubav prema životu i radu”. Redom Zvijezde Talijanske Republike profesora Vujića odlikovao je talijanski predsjednik Sergio Matterella, s počasnom titulom Ufficiale (dužnosnik), a odličje je uručio generalni konzul Italije u Rijeci Nj. E. Paolo Palminteri.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija obratila se okupljenima: Profesor Vujić značajan je Riječanin, stanovnik Primorsko-goranske županije, građanin hrvatske, ali i izvan naših granica.  Uvijek je bio ne samo član kolektiva Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, nego i iznimno važan za cijelo Sveučilište. Tajna njegova uspjeha sigurno leži i u naslovu ove monografije. Čestitam profesoru na ovom iznimnom priznanju će danas dobiva i na ovoj vrijednoj knjizi o njegovu životu. Hvala za sve što činite za sveučilištu i širu društvenu zajednicu!”

Generalni konzul Talijanske Republike u Rijeci Nj. E. Paolo Palminteri uručio je odličje profesoru Vujiću i kazao: ”Od kada je g. Vujić na čelu Županijske komore Rijeka HGK, posebna se pozornost posvećuje međunarodnoj suradnji, a posebice suradnji s Italijom. Italija je danas važan trgovinski partner Hrvatske, a tome je doprinijelo i djelovanje prof. Vujića. Čast mi je što poznajem profesora i što surađujem s njim”.

Monografiju pod nazivom Ljubav prema životu i radu autora professora emeritusa Vidoje Vujića predstavili su izdavač, recenzenti i sam autor. Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana obratila se u ime izdavača i iznijela neke osnovne podatke o Vidoju Vujiću, iz njegova bogatog životopisa. Urednica monografije izv. prof. dr. sc. Kristina Črnjar istaknula je kako je ovo djelo namijenjeno širokoj publici, ali posebno mladima, koji mogu u liku Vidoja Vujića pronaći inspiraciju. Recenzentica knjige prof. emer. Ivanka Avelini Holjevac naglasila je kako je knjiga vrlo dobro strukturirana, a cijeli život autora prikazan kroz mnoštvo fotografija. Citirala je prigodno izreku: ”Praksa je bez znanosti slijepa, a znanost bez prakse jalova, a profesor Vujić to cijelim svojim životom potvrđuje”.  Recenzent knjige prof. emer. Branko Blažević osvrnuo se na snažne autobiografske elemente u knjizi koji detaljno i vjerno prikazuju i privatan život autora. Zaključio je parafrazirajući prof. dr. sc. Amira Muzura: ”Vujić ostaje jedna od boljih brendova naše Županije!”

Zaključno se sam autor zahvalio Sveučilištu u Rijeci, svojem matičnom fakultetu, Hrvatskoj gospodarskoj komori i svim suradnicima i prijateljima koji su doprinijeli izdanju ove monografije te je posebno zahvalio svojoj obitelji.

vujic1 768x1152

vujic2 1024x683

2019 vujic 3

vujic6 1024x683

2019 vujic 1

vujic5 1024x683

vujic8 1024x683

vujic4 1024x683

2019 vujic 2