Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu član je CEEPUSOVE-ovih mreže Amadeus koju koordinira WU Wien (Austrija) i „Education without frontiers“, koju koordinira University of Applied Sciences Burgenland (Austrija). U skupu navedenih mreža (network mobility) Fakultet je osigurao sljedeće kvote odlaznu mobilnost FMTU nastavnoga osoblja za akademsku godinu 2019/2020:

  • University of Sarajevo, School of Economics and Business, BIH (1 nastavnik/suradnik)
  • Cracow University of Economics, Faculty of Economics and International Relations, Poland (1 nastavnik/suradnik)
  • Warsaw School of Economics, Collegium of World Economy, Institute of International Management and Marketing, Poland (1 nastavnik/suradnik)
  • University of Belgrade, Faculty of Economics, Business Economics and Management, Serbia (1 nastavnik/suradnik)

Tim povodom otvara se POZIV ZA PRIJAVU FMTU NASTAVNOGA OSOBLJA NA MOBILNOST U OKVIRU CEEPUS PROGRAMA MOBILNOSTI U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020..

Tekst Poziva

Prijavni obrazac (Application form)

Suglasnost dekanice - draft

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu član je CEEPUSOVE-ove mreže "Amadesu", koju koordinira WU Wiena (Austrija) i „Education without frontiers", koju koordinira University of Applied Sciences Burgenland (Austrija). U skupu navedenih mreža otvorene su prijave na FMTU za sljedeće stipendije studenata za akademsku godinu 2019./2020. (LJETNI SEMESTAR) . 

PRIJAVE SE PRIMAJU od ponedjeljka, 7.10.2019 do nedjelje, 13.10.2019.

Detaljnije:  

Tekst Natječaja - CEEPUS 2019_2020

Application form

Izjava - samo za studente koji su u 2019/2020 dobili Erasmus stipendiju

 

 

Na Fakultetu se po drugi puta od 15. do 19. srpnja 2019. godine organizira ljetna škola ELESS 2019 – European Law and Economy Summer School. Ljetna škola organizirana je u suradnji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu a uz potporu Zaklade Hanns-Seidel. Riječ je o programu cjeloživotnog obrazovanja nastalom u suradnji dvije sastavnice Sveučilišta u Rijeci te uključuje interdisciplinarni pristup proučavanju Europske unije u području prava i ekonomije.

U sklopu aktivnosti usmjerenih na promociju mobilnosti i internacionalizacije Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu organizirao je  „INTERNATIONAL WEEK AT FACULTY OF TOURISM AND HOSPITALITY MANAGEMENT, UNIVERSITY OF RIJEKA, CROATIA“ u razdoblju od 13.05 – 17.05.2019.

International wee 2019International week otvorila je dekanica prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana i prodekanica za međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Kristina Črnjar koje su sudionike upoznale sa specifičnim aktivnostima koje provodi Sveučilište i Fakultet u sklopu internacionalizacije. Prof. dr. sc. Helga Maškarin Ribarić, prodekanica za znanstvenu i stručnu djelatnost predstavila je istraživačke i projektne aktivnosti Fakulteta. U sklopu International weeka izv. prof. dr. sc. Kristina Črnjar, CEEPUS koordinatorica održala je prezentaciju na temu „Studding, learning and researching in Central European universities through CEEPUS mobility program“ s ciljem informiranja studenta o mogućnostima studiranja na partnerskim institucijama u Europi. Krajem tjedna sudionici su sudjelovali na petoj znanstvenoj konferenciji „Tourism in Southern and Eastern Europe - Creating Innovative Tourism Experiences - The Way to Extend the Tourist Season” čiji je organizator Fakultet.

Mobilnost nastavnog i nenastavnoga osoblja prvenstvo se realizira u svrhu održavanja nastave i stručnoga usavršavanja. Fakultet međunarodnoj dolaznoj i odlaznoj mobilnosti nastavnika pridaje veliku važnost. Osim što pozitivno utječe na razvoj karijere te omogućuje stjecanje novih vještina, znanja i kompetencija nastavnika, mobilnost doprinosi boljem međukulturalnom razumijevanju i stvaranju mreža koje će biti temelj buduće suradnje u istraživanjima, projektima, programima i dr.

Fakultet je posjetilo dvanaest nastavnika i suradnika s partnerskih institucija kroz Erasmus+ i Ceepus programe mobilnost. Kroz tjedan dana studenti su imali priliku poslušati 18 predavanja aktualnih tema kao što su to: Managing organisation through communities of practice, Gender issues in tourism, Potential of cultural tourism in the Czech Republic - UNESCO  tangible and intangible heritage, International investment in the tourism sector, Machine learning methods for tourism-oriented econometrics analysis, Sport tourism and regeneration i dr. U aktivnostima u sklopu International weeka sudjelovalo je i  37 stranih studenata koji u ljetnome semestru studiraju na Fakultetu a dolaze iz Rumunjske, Španjolske, Slovačke, Češke, Njemačke, Grčke, Italije, Finske, Litve, Bugarske, Mađarske i drugih zemalja. 

 

Fakultet je prepoznao važnost internacionalizacije institucija visokoga obrazovanja pa se posebna pozornost posvećuje programima mobilnosti studenata.

U sklopu Erasmus+, Ceepus i drugih programa mobilnosti u ljetnomw semestru 2019. godine na FMTU boravi 37 studenata koji dolaze prvenstveno iz Finske, Poljske, Španjolske, Portugala, Velike Britanije, Latvije, Slovačke, Bugarske, Italije, Njemačke, BIH, Češke, Grčke i dr. Fakultet tradicionalno prvi dan nastave organizira za strane studente dan dobrodošlice (Welcome day) na kojem studenti dobiju detaljne informacije o različitim aspektima studiranja na FMTU i Sveučilištu u Rijeci.

 

IMG 0624 net