Rad Knjižnice FMTU odvija se u skladu s mjerama suzbijanja epidemije bolesti COVID-19, a usluge Knjižnice korisnicima su dostupne prema ograničenome sustavu rada.

Broj korisnika koji istodobno borave u prostoru Knjižnice je ograničen na – 14.

Kako bi se smanjio broj ulazaka u prostor Knjižnice, korisnicima se preporučuje provjeriti dostupnost željene građe u katalogu Knjižnice

Obvezna je dezinfekcija ruku nakon ulaza u Knjižnicu. Obvezno je pridržavati se propisane distance od 2 metra.

Radi moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem bliskih kontakata u slučaju pojave bolesti COVID-19 obvezna je prijava korisnika prilikom ulaska u Knjižnicu.

Knjige se vraćaju u označenu kartonsku kutiju. Obvezna je karantena vraćene građe u trajanju od 24 do 72 sata, što može utjecati na dostupnost građe za posudbu. Nije dozvoljen pristup policama s knjigama.

U slučaju da se korisnik ne pridržava propisanih mjera i nakon što je upozoren, korisnik će biti zamoljen da napusti prostor Knjižnice.

Sve protuepidemijske mjere i upute redovito se objavljuju i osuvremenjuju na web stranici Knjižnice i korisnici su dužni pridržavati se svih objavljenih aktualnih mjera.

Obvezno je praćenje svih službenih obavijesti o protupandemijskim mjerama i postupanje u skladu s njima. U skladu s epidemiološkom situacijom moguće je uvođenje novih mjera ili promjena radnoga vremena Knjižnice te je potrebno redovito čitati Obavijesti o radu i uslugama Knjižnice.

Dragi studenti,

Institute of Hospitality Vam nudi besplatno članstvo.

Institute of Hospitality je ponajviše namijenjen studentima, menadžerima te edukatorima.

Nude neograničen pristup informacijama, e-knjigama, audio-knjigama, e-časopisima te izvještajima iz područja ugostiteljstva i turizma što je u današnje vrijeme od iznimne važnosti.

Više o Institute of Hospitality i pogodnostima koje Vam registracija može donijeti saznajte u video edukaciji.  

Ukoliko se želite registrirati to možete napraviti u nekoliko jednostavnih koraka. Prvo preuzmite obrazac, zatim ispunjeni obrazac pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Brzo ćete dobiti potvrdu o registraciji dobiti na e-mail. Nakon registracije Institutu možete pristupiti i od kuće. 

Poštovani korisnici,

Radno vrijeme knjižnice FMTU do 2. listopada je slijedeće:

                                 Radno vrijeme
Ponedjeljak  8 - 15
Utorak  8 - 15
Srijeda  9 - 17
Četvrtak  8 - 15
Petak  8 - 15

 

Od 5. listopada knjižnica se vraća na uobičajeno radno vrijeme od 8 - 20 h.

Svim studentima i zaposlenicima Fakulteta ostaje na raspolaganju i mogućnost naručivanja građe putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Čitaonica je otvorena za korištenje. 

 

 

Dragi korisnici,

svi koji niste u mogućnosti fizički vratiti knjige u knjižnicu možete knjige poslati poštom na adresu: 

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu - Knjižnicap.p. 97, 51410 Opatija.

Napominjemo da studenti trebaju vratit sve knjige prije obrane završnih i diplomskih radova.

Za vraćene knjige nećemo naplaćivati zakasnine.

Za dodatna pitanja možete se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dragi korisnici, obavještavamo vas da je Taylor & Francis za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvorio probni pristup na zbirku od 120.000 e-knjiga koje obuhvaćaju sva područja znanosti i dostupne su za čitanje online.

Zbirci možete pristupiti putem proxy servera na glavnom izborniku Portala e-izvori, a upute za pretraživanje i druge detalje možete preuzeti ovdje.

Probni pristup omogućen je do 30. lipnja 2020., a u slučaju problema s pristupom obratite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..